Hoe werkt het

HOE WERK HET

 

1. Registreren


Voordat u kunt beginnen met bieden, moet u zich eerst registreren. Vul alle verplichte velden in en klik op account aanmaken. Je ontvangt nu een email met het verzoek uw account te activeren.

 

2. Bieden


Als u een account heeft aangemaakt, kunt u beginnen met bieden. Ga naar de kavel waarop u wilt bieden. Vul uw bod in. Klik op “Bekijk jouw bod”. U krijgt dan een berekening wat uw totale kosten wordt indien u dit bod plaatst, inclusief de veilingkosten(opgeld) en BTW. Als u hiermee akkoord bent en het bod definitief wilt plaatsen klikt u op “Plaats bod”. Uw bod is nu geplaatst en onherroepelijk. U krijgt een melding “jouw bod is geaccepteerd” en daarna “Jij bent de hoogste bieder”. Het bieden gaat met minimale stappen omhoog. Als iemand een hoger bod plaatst dan uw bod, dan krijgt u hier een melding van.

Als iemand een bod plaatst in de laatste 5 minuten dat de veiling loopt, komen er 3 minuten bij. Dit herhaald zich net zolang totdat niemand binnen de laatste 5 minuten meer een bod plaatst. De looptijd loopt dan af naar 0 en de veiling sluit. Zodra de veiling is gesloten en u heeft het hoogste bod geplaatst, dan heeft u de veiling van deze kavel gewonnen. 

 

3. Automatisch bod

U kunt ook een automatisch bod plaatsen. U plaatst dan een bod met een bedrag dat u maximaal voor de kavel wilt geven. Als iemand anders een bod plaatst dat onder dit maximum ligt dan wordt er automatisch voor u een bod geplaatst met de minimale stap omhoog, net zolang tot uw maximale bod is bereikt. Als iemand uw maximale bod overbied, dan eindigt het door u ingegeven automatische bod. 

Als u een automatisch bod wilt plaatsen, maar iemand anders heeft een gelijk of hoger automatische bod geplaats, dan kunt u dit automatische bod niet plaatsen. U krijgt hier een melding van. Als u toch een automatisch bot wilt instellen, moet u een hoger automatisch bod plaatsen. Indien dit bod ook door iemand met een automatisch bod is overboden, krijgt u wederom een melding van. Als door u ingevoerde automatisch bon het hoogst is, wordt dit bod geplaatst.

 

4. Veiling gesloten

Als de veiling gesloten is en u heeft gewonnen, dan ontvangt u een mail met een pro-formafactuur. Deze kunt u betalen met Ideal of overmaken per bank. Als u naar “Facturen” gaan in uw account vindt u de betaallink voor Ideal. De factuur moet vóór de ophaaldag overgemaakt zijn. Zodra u heeft betaald, krijgt u de definitieve factuur die ook dient als afhaalbewijs. LET OP: zonder dit afhaalbewijs kunt u de kavels niet afhalen.

 

5. Ophaaldagen

De door u gewonnen kavels kunt u op de ophaaldag(en) ophalen. Op vertoon van de definitieve factuur (=afhaalbewijs) krijgt u uw gewonnen kavel(s) mee. Indien dit een auto betreft, dan kunnen wij deze op uw naam overschrijven. U heeft hiervoor wel een geldige ID nodig.

 

6. Transport

Als u niet in de gelegenheid bent om de door u gewonnen kavels zelf op te halen, dan kunnen wij voor transport zorgdragen. Stuur in dit geval een email naar info@izi-onlineveilingen.nl voor het aanvragen van een offerte voor het bezorgen van de gewonnen kavels. U krijgt dan een offerte voor de transportkosten.